2008-05-21: Camilla Wahlman ny kanalchef för SR Jämtland

Nuvarande nyhets- och programchefen vid SR Jämtland, Camilla Wahlman, har av Sveriges Radios vd Kerstin Brunnberg utsetts till kanalchef. Hon efterträder Lisa Hansson som förra veckan meddelade att hon slutar vid SR i augusti. Camilla Wahlman tillträder befattningen som kanalchef för SR Jämtland den 1 juni.

Camilla Wahlman är 38 år och har varit nyhetschef på SR Jämtland sedan 2000. Hon kommer ursprungligen från Perstorp i Skåne men har bott i Jämtland sedan 1990.

1998 tog hon en akademisk journalistexamen vid Mitthögskolan i Sundsvall - praktisk filosofi var ämnet vid sidan om journalistiken. Samma år började hon som reporter på SR Jämtland, efter att ha arbetat kortare perioder på Aftonbladet kvinna, Helsingborgs Dagblad och SVT:s Mittnytt.

Under de tio åren på Sveriges Radio har Camilla Wahlman även arbetat som producent och reporter på Ekot, och sommaren 2007 vikarierade hon som utrikeskorrespondent i Bryssel.

Snabbt beslut
- Jag är glad över att vi har klarat chefsfrågan så fort, säger biträdande programdirektör Cilla Benkö. Camilla är en mycket kompetent journalist och erfaren arbetsledare, och har även gått den chefsaspirantutbildning som vi har inom Sveriges Radio för att ta fram och utbilda framtida chefer.

- Jag är glad och stolt över att få leda och vara med och utveckla en av de populäraste lokala kanalerna i Sverige, kommenterar Camilla Wahlman utnämnandet.

En av de största P4-kanalerna
Fyra av tio jämtlänningar och härjedalingar, 39 procent av befolkningen mellan 9 och 79 år, lyssnar på P4 Radio Jämtland varje dag. Det gör SR Jämtland till den sjätte mest avlyssnade P4-kanalen i landet - efter Gotland, Dalarna, Skaraborg, Norrbotten och Värmland.

- För den lokala radion är det viktigt att redaktionen arbetar mobilt och är rörlig i hela länet - inte minst i ett så stort område som Jämtland, svarar Camilla Wahlman på frågan om vad hon ser som sina viktigaste uppgifter som kanalchef.

Närvarande och personliga
- Jag vill att vi fortsätter att flytta ut journalistiken till varje liten del, varje ort och by, i Jämtland och Härjedalen. Vi ska vara närvarande, bli ännu mer personliga och hitta de ämnen som är viktigast för lyssnarna men som kanske inte nödvändigtvis syns i kommunfullmäktigehandlingarna.

- Jag vill också att vi tillsammans, i Östersund, ska skapa en av de roligaste och bästa arbetsplatserna inom Sveriges Radio, säger Camilla Wahlman.

Pressbild: Camilla Wahlman
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/379664_128_170.jpg

Foto: SR

Ytterligare information:
Cilla Benkö, biträdande programdirektör
070-537 48 51

Camilla Wahlman
063-16 06 71
0702-41 66 66