2008-05-18: Mr Svensktoppen tillbaka

Nästa söndag vikarierar Ulf Elfving som programledare för Svensktoppen. Ulf Elfving var programledare för Svensktoppen under åren 1966-1973. Ulf anses vara den programledare som gjorde programmet riktigt populärt och han kallades även för ”Mr Svensktoppen”.


I dag reser Carolina Norén till Belgrad för att tillsammans med Björn Kjellman bevaka Eurovision Song Contest för Sveriges Radio. Det innebär att nästa veckas Svensktoppen leds av vikarien Ulf Elfving.
– Det ska bli riktigt spännande att få pröva en gång till! Det är ju några år sedan Kent Finell tog över efter mig. Och faktiskt, när jag sitter här i studion känner jag hur Svensktoppsnerven vaknar till liv. Det är alltid lika spännande att få se vem som vinner, säger Ulf Elfving som var gäst i dagens program.

Han berättar vidare att det på den tiden fanns de som inte alls gillade gengren och det kommersiella utbud som Svensktoppen ansågs stå för.
– Jag minns speciellt en radikal trubadur som ville ge mig spö på en fest när han fick höra att jag var programledare för Svensktoppen. Även vissa präster inom Svenska kyrkan protesterade mot Svensktoppen eftersom man ansåg att programmet drog folk bort från högmässan på söndagar, säger Ulf Elfving.

Pressbild:
Ulf Elfving – Mr Svensktoppen vikarierar för Carolina Norén söndagen den 24 maj
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/233302_130_170.jpg  
Foto: Micke Grönberg/SR

För mer information vänligen kontakta:
Dan Granlund, kanalansvarig P4
dan.granlund@sr.se  0703-41 20 15

Carolina Norén, programledare Svensktoppen
carolina.noren@sr.se  070-215 63 05

Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@sr.se  070-584 98 17

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista