Lisa Hansson. Foto: Stina Gullander/SR

2008-05-15: SR Jämtlands kanalchef slutar

Kanalchefen vid Sveriges Radio Jämtland, Lisa Hansson, meddelade vid ett personalmöte på torsdagen att hon slutar som kanalchef och lämnar Sveriges Radio den sista augusti 2008.
- Jag fyller 62 om några månader och känner att jag vill leva ett annat, friare liv, berättade Lisa Hansson, som har varit kanalchef vid SR Jämtland sedan juni 2006.

Samtidigt meddelade biträdande programdirektör Cilla Benkö, som medverkade vid lunchmötet på SR Jämtland, att SR förordar nuvarande nyhets- och programchefen vid SR Jämtland, Camilla Wahlman, som ny kanalchef. MBL-förhandlingar har inletts.

- Det är ett krävande jobb att vara kanalchef, säger Lisa Hansson. Jag har dessutom valt att bo en bit från Östersund, vilket resulterar i långa arbetsdagar och mycket lite fritid. Det är inte den sortens liv jag vill leva.

Nu planerar hon att blåsa liv i den egna firman som har varit vilande i 20 år och frilansa en del.
- Jag får se vad jag kan få för påhugg. Men det viktigaste är faktiskt att inte arbeta så mycket och ihärdigt som nu.

- Det är förstås tråkigt att Lisa slutar, jag har inte lyckats övertala henne att stanna kvar. Samtidigt är jag övertygad om att Camilla Wahlman, som vi förordar som efterträdare, blir en utmärkt kanalchef, säger biträdande programdirektör Cilla Benkö.

Camilla Wahlman har arbetat som nyhetschef vid SR Jämtland sedan 2000, och var tillförordnad kanalchef vintern/våren 2006. Hon började som reporter vid kanalen 1998. Under de tio åren på SR har hon också vikarierat som producent och reporter på Ekot. Sommaren 2007 var hon utrikeskorrespondent i Bryssel.

Camilla Wahlman är 38 år, kommer ursprungligen från Perstorp i Skåne men har bott 20 år i Jämtland.


Pressbild på Lisa Hansson
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/377150_111_170.jpg
Foto: Stina Gullander/SR


Ytterligare information:
Cilla Benkö, bitr. programdirektör
08-784 50 17, 0705-37 48 51

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista