2008-05-13: Lovteatern blir Unga Radioteatern

När årets radioteaterföreställningar för barn mellan nio och tolv år startar den 23 juni blir det under det nya namnet Unga Radioteatern. Pjäser som är förankrade i vår tid, en uppfräschad hemsida och ny redaktion borgar för förnyelsen. Musikteatern ”Svajmasten”, skriven av Magdalena och Lars In de Betou, som också skrivit all musik, ”Biljanas värld” av Martin Jonols och ”Den röda mössan” av Lise Indahl är de tre nyproducerade serier som sänds i sommar.  

– Vi byter namn för att tala om att en hel del förändringar är på gång. Unga Radioteatern kommer att sätta större fokus på dramatik förankrad i vår tid, här och nu, men självklart även föra Lovteaterns tradition vidare genom att fortsätta sända och nyproducera klassiker och de stora äventyren, säger Doreen Kanter, ny konstnärlig ledare för Unga Radioteatern.

Förutom ovan nämnda, har dramatiker som Lucas Svensson, Pia Gradvall och Dennis Magnusson med realism och fantasi, allvar och humor skapat Unga Radioteaterns kommande repertoar med långa historier och korta berättelser.

Lagom till premiären den 23 juni kommer Unga Radioteaterns nya hemsida att vara klar. Där går det att lyssna på sommarens serier i 30 dagar efter att de sänts i radio. Andra pjäser kommer att finnas tillgängliga på hemsidan att höra hela året om.


Pressbild på Doreen Kanter, ny konstnärlig ledare för Unga Radioteatern
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/377931_114_170.jpg
Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR 


För vidare information, vänligen kontakta:

Maria Anderstam, pressinformatör P3 och barnprogram
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Doreen Kanter, konstnärlig ledare för Unga Radioteatern
doreen.kanter@sr.se
08-784 17 14, 0702-38 08 70