2008-05-08: Programhittaren hjälper lyssnarna att hitta rätt - SR lanserar ny matchmakingtjänst

Den här veckan lanserar Sveriges Radio Programhittaren, en ny webbtjänst som ska underlätta för alla och envar att hitta sina favoritprogram. Genom att haussa och dissa olika ljud, får lyssnarna förslag på tre program som matchar just deras intressen. Programmen läggs sedan in i en personlig skrivbordsradio som lyssnaren laddar ner till sin dator. Den nya tjänsten lanseras med reklamfilm på bio.

Syftet med Programhittaren är att lyssnaren på ett lätt och lustfyllt sätt ska kunna orientera sig i hela Sveriges Radios variationsrika utbud - med över 400 program i 45 kanaler med allt från P4 Extra och P1-morgon till humorprogram som Mammas nya kille i P3.

- Vi parar helt enkelt ihop rätt lyssnare med rätt program med hjälp av en fiffig databas, och sedan kan han eller hon lyssna på sin personliga radio precis när som helst. Det här är ett sätt att visualisera radion och vi hoppas att Programhittaren ska roa och vara till nytta för gammal som ung, säger Rebecka Ioannidis Lindberg, marknadschef på SR.

I samband med lanseringen av Programhittaren genomför Sveriges Radio en av sina största kampanjer någonsin. Tjänsten lanseras bland annat med en reklamfilm som går upp på bio fredagen den 9 maj. Sara Haag står för regin och miljön är en speed-dejtingscen där flera av SR:s välkända programledare matchas ihop med olika lyssnare. Deltar gör bland andra Kitty Jutbring, Bosse Bildoktorn och Annika Lantz.

Vill du testa tjänsten och se filmen:
sverigesradio.se/programhittaren  

Bilder från inspelning av reklamfilmen:

Hitta rätt på 3 minuter! Hårdrockar-Micke och Kitty Jutbring
http://sverigesradio.se/press/bilder/SRFilm/images/12_MG_5066.jpg Foto: Micke Grönberg/SR

Annika Lantz
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/370886_113_170.jpg
Foto: Micke Grönberg/SR


För mer information om Programhittaren och kampanjen vänligen kontakta:

Rebecka Ioannidis Lindberg, marknadschef SR
e-post: rebecka.lindberg@sr.se
0708-16 61 99

Lena Henriksson, pressinformatör
e-post: lena.henriksson@sr.se
070-584 98 17

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista