2008-05-07: Satsning på klassiker ökar Radioteaterns publik

I höstas delade Radioteatern upp sin repertoar i ”Radioteatern Klassiker” och ”Radioteatern Samtid”. Nu visar lyssnarsiffror att Radioteaterns publik ökar och det är klassikerna som står för den största förändringen.

- Det är mycket inspirerande att lyssnarnas intresse för klassiker ökat så markant! Vi arbetar dessutom aktivt med att försöka öppna andra distributionsvägar för dessa eftertraktade pjäser, säger Radioteaterns chef Jasenko Selimovic. Nu gäller det att hålla i den publik som hittat oss och fortsätta att göra den bästa Radioteatern som ännu fler vill höra.
Det är lyssnandet i åldersgruppen 35-49 år som ökat mest och andelen manliga lyssnare har blivit fler – det är nära tre gånger fler män än kvinnor som lyssnar på ”Radioteatern Klassiker” på fredagkvällar enligt mätningarna. På klassikernas söndagstid är det däremot kvinnorna som dominerar, och där har lyssnandet fördubblats.
- När man tagit del av de här lyssnarsiffrorna är det är extra roligt att bjuda in den nya och större Radioteaterpubliken att lyssna på ”Frankensteins monster” som har premiär nu i helgen, avslutar Jasenko Selimovic.
Pressbild:
Jasenko Selimovic, chef för Radioteatern
Foto: Johan Ljungström/SR
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/196966_130_170.jpg

För mer information vänligen kontakta:
Jasenko Selimovic, chef Radioteatern
jasenko.selimovic@sr.se 
08-784 16 10
Marie Jansson, pressinformatör Radioteatern
marie.jansson@sr.se
08-784 16 20
Cecilia Bodström, kanalansvarig P1
cecilia.bodström@sr.se
08-784 50 54, 0708-999 741

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista