2008-05-02: Tre välkända medieprofiler tar över Efter tolv i sommar

Stefan Gunnarsson - pianisten från Så ska det låta tar tillsammans med före detta nöjes- och sportjournalisten numera reklam-vd:n Ronny Olovsson över radiosändningarna för det populära P4 programmet Efter tolv i sommar. I sällskap med programledare Lena Callne lovar de vara på plats mitt i sommarsverige och leverera aktualiteter med skärpa, analys och fördjupning.

Trion från norr ser fram emot att få hela Sverige och faktiskt hela världen som bevakningsområde.

- Jag kan inte minst bidra med min geografiska kompetens. Vad som än händer i sommar, var det än må vara i Sverige, så lär jag känna åtminstone korvkiosken och macken på orten, efter alla otaliga mil i bil under spelningar landet runt, säger Så ska det låta-profilen Stefan Gunnarsson som sägs vara lika snabb i munnen som flink i pianofingrarna.

Ronny Olovsson är strålande glad över sitt nya ”sommarjobb”. Förutom en förhoppning om att han ska få en chans att välja lite musik till programmet lovar han motorljud från ett skidoo summit och knarrande kramsnö mitt i den ljusa sommarvärmen.

- Jag ser verkligen fram emot att via radion hälsa på hemma hos folk i stugor, båtar och husvagnar. Lyssnarna kan förvänta sig att vi håller aktualitetsflaggan högt, säger Ronny Olovsson.

Lena Callne är sedan många år en välbekant morgon-röst för alla P4-lyssnare i Norrbotten.

- Nu ser jag fram emot att ta klivet ut i Efter tolv och höras i hela landet. Programmet kommer att vibrera av sommarkänsla och glädje, vi lovar att skapa aktuell radio som berör. Jag har två ovanligt allmänbildade bisittare som är snabba både i tanken och i snacket, säger en nöjd Lena Callne.

Efter tolv med trion från norr: Stefan, Lena och Ronny, startar söndagen den 22 juni kl 12-14

Pressbild: Efter tolv Från vänster: Stefan Gunnarsson, Lena Callne, och Ronny Olofsson, Luleå
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/372558_130_75.jpg
För mer information vänligen kontakta:

Dan Granlund, kanalansvarig P4
e-post: dan.granlund@sr.se 0703-41 20 15

Lena Callne, programledare P4
e-post: lena.callne@sr.se 0702-56 84 93

Lena Henriksson, pressinformatör P4
e-post: lena.henriksson@sr.se 070-584 98 17

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista