2008-04-24: Radiominnet - SR Minnen startar ny interaktiv tjänst idag

Vissa människor minns stora nyhetshändelser väl, för andra är det stereotestet från 70-talet som gör en nostalgisk. SR Minnen uppmanar sina lyssnare att dela med sig av sina bästa radioupplevelser och få chansen att höra programmen igen.

- Det finns radioprogram som verkligen biter sig fast och som ligger och skvalpar i minnet i åratal, säger Mikael Cohen, projektledare för Sveriges Radios arkivsajt och webbkanal SR Minnen. När lyssnarna hör av sig till oss med önskemål delar de ibland med sig av sina minnen. Det kan vara fantastiska berättelser förknippade med speciella röster, stora nyhetshändelser eller något annorlunda som stereotestet från 70-talet eller ett underhållningsprogram som man tyckte var oundgängligt den gången.

Med start idag 24 april börjar SR Minnen samla lyssnarnas radiominnen på sin arkivsajt, tillsammans med de radioprogram som gett upphov till minnena.

Besökarna kan skicka in sina egna minnen och önska eller kommentera andras.

SR Minnens hemsida: sverigesradio.se/srminnen
Skriv till Radiominnet: radiominnet@sr.se

- Tyvärr finns inte allt sparat i arkiven och det finns sådant som vi av rättighetsskäl inte kan använda - men varje vecka kommer vi att lägga upp ett eller flera av lyssnarnas radiominnen på SR Minnens sida. Och vi lovar att göra så mycket vi hinner, hälsar Mikael Cohen.

Pressbild:
Radiominnet: Dela med dig av din bästa radioupplevelse i SR Minnen
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/369043_130_170.jpg
Foto: Johan Ljungström/SR

För mer information, vänligen kontakta:
Mikael Cohen, projektledare SR Minnen
Tel: 08-784 14 51, 070-229 29 18
mikael.cohen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista