2008-04-24: Melankolifestival 2008 i Lantz i P4

Ett allvarligt menat program som gärna tangerar det pretentiösa. På fredag den 25 april sänds Melankolifestivalen 2008 direkt i Lantz i P4. Nyskrivna låtar av kända artister med teman som det går att deppa till. Ett program som tar avståndfrån ytliga texter och istället vill förmedla mening och konst på djupaste allvar.

- Vi har frågat några av våra favoritartister om dom vill komma hit till programmet, för att i direktsänd radio och inspelad TV framföra en nyskriven låt med tema miljöförstöring, allianspolitik, påven eller egentligen vad som helst som man går och deppar över. Eller sånt som man på riktigt vill förmedla om - och till - vår omvärld, säger Annika Lantz, programledare för Lantz i P4.

Melankolifestivalens programförklaring: Vi är så trötta på ytliga texter. Vi är så trötta på artister som inte vill något större med sin konst. Vi är så trötta på Melodifestival. Och vi vill åtminstone försöka få till någon slags motreaktion.

Bokade artister till Melankolifestivalen är än så länge, Stefan Sundström, Anna Stadling och Idde Schultz, Edith Backlund, John’s Candy. Alla artister kommer att skriva en alldeles ny låt, med utgångspunkt i programförklaringen. Låtarna uruppförs för första gången nu på fredag.

Pressbild: Annika Lantz
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/293018_130_170.jpg

Foto: Stina Gullander//SR

För mer information vänligen kontakta:
Fredrik Olsson, producent Lantz i P4
fredrik.olsson@sr.se
073-975 58 55

Lena Henriksson, pressansvarig P4
lena.henriksson@sr.se
070-584 98 17