2008-04-22: Svensktoppen nästa - P4-tävling för alla musiktalanger

Nu startar jakten på finalisterna till musiktävlingen Svensktoppen nästa. Under våren och sommaren kommer de lokala P4-kanalerna att vaska fram 25 talanger som lördagen den 30 augusti tävlar om tio finalplatser i programmet P4 Premiär.

Vinnaren koras den 20 september på Liseberg. Priset är en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen.

- Svensktoppen nästa är ett sätt för Sveriges Radio att manifestera sitt engagemang i det lokala musiklivet. De lokala kanalerna spelar musik från sitt eget område, och på sommaren har det blivit ett antal framgångsrika och omtyckta talangjakter runt om i landet, säger Dan Granlund.

På SR:s lokala kanaler pågår just nu uttagningarna till Svensktoppen nästa. Mer information finns på respektive kanals webbsida.

Lördagen den 30 augusti presenteras de 25 artisterna i programmet P4 Premiär Special. Därefter kan svenska folket rösta fram sina tio favoriter som går vidare till finalen den 20 september. Finalen sänds i alla P4-kanalerna, direkt från Lisebergs stora scen i Göteborg. Det åtråvärda priset är en utmanarplats på Svensktoppen.

- Den nya musiktävlingen kommer att samla ihop de lokala kanalernas bästa bidrag och låta dem möta lyssnare i hela Sverige, fortsätter Dan Granlund.

För mer information vänligen kontakta:
Dan Granlund, kanalansvarig P4
dan.granlund@sr.se
0703-41 20 15

Anders Taberman, projektledare P4
anders.taberman@sr.se
0705-11 57 99

Leif Eriksson, produktionsledare lokala kanaler
leif.eriksson@se.se
0730-56 71 13

Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@sr.se
079-584 98 17

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista