2008‑04‑08: Agneta Ramberg ny programledare för Konflikt i P1

En av Sveriges Radios mest erfarna utrikesjournalister återvänder till Sverige: Agneta Ramberg blir ny programledare för P1:s fördjupande utrikesmagasin
Konflikt med start lördag 12 april.

- Det är en stor glädje för Konflikt att få en av SR:s mest erfarna utrikesjournalister som programledare, säger Nina Benner, gruppchef på Konflikt. Agneta, med sin långa erfarenhet från olika delar av världen, är som klippt och skuren för den här rollen.

Agneta Ramberg har tidigare varit korrespondent i Mellanöstern, utrikeschef på SR och programledare på veckoslutskollegan Godmorgon, världen! Hon har nu senast tillbringat flera år i London, bland annat som SR:s korrespondent.
- Det känns spännande att få vara med och göra ett program som man själv varit en trogen lyssnare av, säger Agneta Ramberg. I mina ögon står Konflikt, med sina olika perspektiv och sina fördjupningar, för det bästa i public service.

Agneta är speciellt intresserad av Mellanöstern och den islamiska världen och dess förhållande till västvärlden. Hon började sin resa i den muslimska världen med att i biståndssammanhang bo ett par år i Afghanistan på 1970‑talet, och en tid arbeta på Radio Afghanistans folkbildnings‑avdelning.

Lördagens Konflikt handlar bland annat om kampen om Afghanistan – vad hjälper det med fler militärer, om det afghanska samhället fortfarande ligger i spillror?

Konflikt är Sveriges Radios fördjupande utrikesmagasin som rör sig i gränslandet mellan kultur och politik och som knyter ihop internationell debatt med den
svenska vardagen.
Konflikt sänds lördagar kl 09.03, med repris samma kväll kl 22.05.
Agneta Ramberg delar programledarrollen med Mikael Olsson.

Pressbild:
Agneta Ramberg, ny programledare för Konflikt.
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/362586_130_170.jpg
Foto: Johan Ljungström/SR

För mer information, vänligen kontakta:

Nina Benner, gruppchef Konflikt
08‑784 40 47, 0703‑999 928
nina.benner@sr.se

Cecilia Bodström, kanalansvarig P1
08‑784 50 54, 0708‑999 741
cecilia.bodstrom@sr.se

Eva Sahlin, pressinformatör P1
08‑784 18 52, 070‑684 18 52
eva.sahlin@sr.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista