2008-04-01: Sveriges Radio bästa mobila nyhetstjänst 2008!

Sveriges Radios mobil.sr.se är den bästa mobila nyhetssajten i Sverige. Detta enligt tidningen Mobil som i sitt senaste nummer presenterar en lista över de bästa mobila sajterna i Sverige. Mobil har kartlagt och betygsatt hundratals svenska och utländska mobilanpassade webbsajter.

Så här skriver Tidningen Mobil i sin prismotivering:
”Hos Sveriges Radio är den mobila webben omfattande och tillåts ta ut svängarna. För trots att sajten som sådan är enkel och nästan saknar bilder är utbudet av radiogrogram bra och bättre för varje dag. SR:s mobila webb är i praktiken ett radioarkiv. Men här kan man förutom att lyssna live även höra sparade sändningar från bland annat Ekot, Radiosporten och Vetenskapsradion. På det sättet har du alltså en aktuell nyhetssändning ständigt tillgänglig i telefoen. Därutöver kan man dra nytta av alla Sveriges Radios lokala sändningar samt ett arkiv med sparade humorklipp och idrottsögonblick vi har svårt att glömma. Extra mobilanpassade blir SR genom lyssnarnas egna mms och till exempel väckningssignaler man kan ladda hem via sajten.”

- Det är jätteroligt att vi får den här utmärkelsen, säger Henrik Tornberg, mobilredaktör på Nya Medier. Och särskilt roligt är det att den kommer just nu när vår stora mobila Kina-satsning just dragit igång.

Mats Åkerlund, chef för Nya medier på Sveriges Radio, säger i en kommentar:
- Vi har jobbat för att ta en radioposition i mobilerna och försöker erbjuda så mycket radioinnehåll som möjligt på mobil.sr.se, säger Mats Åkerlund, chef för SR Nya Medier och tillägger att utbudet kommer att utökas ytterligare under året.


SR Mobil har sedan starten belönats med ett antal priser. Bland annat Guldmobilen för bästa sportsajt, bästa mediesajt för mobiler och Sveriges näst bästa mobilsajt.


För vidare information, vänligen kontakta:
Mats Åkerlund SR Nya medier
mats.akerlund@sr.se
0705-842578

Bengt Arwén Pressansvarig SR
bengt.arwen@sr.se
08-784 17 59

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista