2008-03-30: BWO överlägsen ny etta på Svensktoppen

Melodifestivaltreorna BWO går rakt in på Svensktoppens första plats med sin ”Lay your love on me” och petar därmed ned Benny Anderssons Orkester och Tommy Körberg som legat etta de senaste 11 veckorna.

- Förra gången vi låg etta petade vi också ned Benny Andersson. Att få spöa sin idol är otroligt stort, kommenterar Martin Rolinski när han och Alexander Bard gratuleras i Svensktoppen av Carolina Norén.

BWO vann dessutom överlägset över BAÓs ”Fait Accomplit” - hela 92 poäng skiljer dem åt.

- Jag kommer att tänka på ABBA 1973, de kom ju trea med ”Ring Ring” som sen blev den stora hiten det året, det här känns jättekul, lägger Alexander Bard till.

Det är andra gången BWO ligger etta på Svensktoppen. 2005 toppade de med ”Sunshine in the rain” som blev en långkörare på Svensktoppen - och som petade ned ”Du är min man” med Benny Anderssons Orkester.

- Att vi skulle slå på det här breda sättet var något vi inte vågade hoppas på, säger Martin Rolinski.

- Vi tycker att ”Lay your love on me” är en av våra allra bästa låtar och att ligga etta på Svensktoppen med en upptempolåt på engelska - det är verkligen ett kvitto på att låten funkar, avslutar Alexander Bard.

Förra veckan gick BWO dessutom rakt in på Trackslistans förstaplats.


För mer information:

Carolina Norén, programledare
carolina.noren@sr.se 
070-2156 305

Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@sr.se 
070-584 98 17

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista