Nathalie Boujenbe. Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR

2008-03-19: P3 i medborgarnas tjänst

Sveriges Radio öppnade upp för lyssnarna i och med starten av Ring P1 år 2000. Nu tar P3 nästa steg och startar sajten P3 Dina nyheter. Från tisdag 25 mars kan lyssnarna dela med sig av sina historier, reflektera och rapportera om nyheter och aktuella händelser till kanalens nytillsatta publikredaktör Nathalie Boujenbe.

– Jag vet att det finns så otroligt många bra historier och erfarenheter ute bland vår publik, så det vore helt enkelt dumt att inte låta andra ta del av dessa. Jag tror också på att öppna upp så att vår publik kan delta och själva skapa innehållet. Då blir P3 ännu mer en radiokanal där alla är välkomna, säger Tomas Granryd, redaktionschef P3 Stockholm.

P3 Dina nyheter ska fungera som en kanal ut i mediasverige för alla P3:s lyssnare. Nathalie Boujenbe har som publikredaktör till uppgift att ta emot och bearbeta de texter som kommer in så att publicistiska lagar och regler följs. 

– Jag kommer helt enkelt att fungera som en stor dammsugartratt som fångar in och lyfter fram lyssnarnas berättelser och reflektioner. De kan höra av sig till mig med stort som smått, säger Nathalie Boujenbe. 

Nathalie skriver även löpande krönikor på P3 Dina nyheter-sajten i syfte att inspirera och få lyssnarna att reagera på nyhetsflödet.
– Jag hoppas på personliga berättelser som kan ge fördjupning till alla de telegram och rapporter som skickas ut dagligen. Folkets röst helt enkelt!  

Nathalie Boujenbe kommer också att höras i P3:s program då och då. Hon är journalist och har tidigare bland annat arbetat med barnprogram för TV4 och på Aftonbladet.

Lyssnarna är välkomna att skriva, skicka bilder och sms och lyssna på de senaste P3 Nyheterna på  sverigesradio.se/p3/dinanyheter  


Pressbild på Nathalie Boujenbe
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/355521_130_170.jpg
Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR


För vidare information, vänligen kontakta:

Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Tomas Granryd, redaktionschef P3 Stockholm
tomas.granryd@sr.se
08-784 36 17, 0703-28 16 12

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista