Magnus Arvidson, reporter och Maria, Sveriges sämst betalda arbetare. Foto: Privat

2008-03-14: Sveriges sämst betalda får pris i P3

Papperslösa Maria från Bolivia tjänar sämst i Sverige, 13:50 kronor i timmen. För det får hon på söndag ett pris av radioprogrammet Verkligheten i P3, som Sveriges sämst betalda.

- Tack så mycket, jag hoppas att priset kan uppmärksamma papperslösas situation i Sverige, säger Maria till radioprogrammet Verkligheten i P3. Vi är den moderna tidens slavar.

På söndag delar Verkligheten i P3 ut det allra första priset under rubriken ”Verklighetens Rekordbok”. Förutom landets sämst betalda handlar det om Sveriges dyraste pizza och Sveriges miljöfarligaste bilist.

- De som säger att Sverige är mellanmjölkens land har fel, säger Verklighetens programledare Nadia Jebril. Det är fullt av extrema saker som händer.

Verkligheten i P3 kommer under våren fortsätta dela ut priser till rekord i kategorier som man inte i första hand hittar i redan existerande rekordböcker. Nadia Jebril fortsätter:

- Samhället hyllar ofta de som är bäst, störst och vackrast. Men verkligheten är så mycket större än så.


Verkligheten i P3 sänds söndagar kl 20.03-22.00.
Hemsida: sverigesradio.se/p3/verkligheten


Pressbild på Magnus Arvidson, reporter och Maria, Sveriges sämst betalda arbetare http://sverigesradio.se/press/bildmapp/352888_130_170.jpg
Foto: Privat


För vidare information, vänligen kontakta:

Gustav Asplund, producent Verkligheten i P3
gustav.asplund@filt.se
0735-20 14 03

Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se
08-784 71 20, 070-293 72 70

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista