"Bang i radion" - Barbro Alvings kåserier och betraktelser på ny cd

Ingen kunde prata i radio som Bang, Barbro Alving. Hennes dotter Ruffa Alving Olin har gjort ett urval ur hennes bästa och mest älskade kåserier och betraktelser som nu ges ut på cd.

I år skulle hon ha fyllt 100 - Bang, Barbro Alving (1909-1987). Bang var inte bara en lysande reporter och enastående stilist, kvinnoförkämpe och pacifist, orädd pionjär och förebild. Hon var också en älskad radiopersonlighet.
- Ingen kunde prata i radion som Bang, med allvar och värmande humor. Hennes pregnanta röst är oförglömlig, säger dottern Ruffa Alving Olin som står för urvalet på cd:n.

Bangs radioprogram var högtidsstunder för tusentals lyssnare. Än i dag är det många som hör av sig till Sveriges Radio och vill höra hennes program i repris eller köpa kopior på programmen.
- ”När får vi höra Bang igen, varför finns hon inte inspelad på skiva?” har många frågat mej. Nu kommer denna utgåva till Bangs minne, säger Ruffa Alving Olin.

Cd:n ”Bang i radion – det mest önskade med Barbro Alving” innehåller ett urval kåserier, betraktelsen ”Tankar på en lantkyrkogård” och – som bonus – hennes sista Sommarprogram från 1981.

Cd:n finns i handeln samt på sverigesradio.se/butik  

Pressbild:
”Bang i radion – det mest önskade med Barbro Alving”
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/509131_2068_1772.jpg Foto: Bo-Aje Melin, SVT-bild

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, pressinformatör SR
eva.sahlin@sr.se
070-684 18 52

David Tallbäck, programförsäljningen SR
david.tallback@sr.se
0705-78 59 07

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista