Snittet: Från utställningen iloveyouihateyou av Lee Ranaldo och Leah Singer.

Snittet: Avantgarde från New York och digitala konstexperiment

P1 onsdag 18 februari kl 14.03 samt 19/2 kl 18.15.

Vad händer i mötet mellan film, musik och ljudcollage? I det fältet experimenterar konstnärsduon Lee Ranaldo och Leah Singer. Både med rötter i konstvärlden men där Lee Ranaldo är mest känd som en av medlemmarna i kultgruppen Sonic Youth och Leah Singer mutat in sitt revir inom det experimentella filmskapandet.

De två, som både lever tillsammans och arbetar ihop, är nu aktuella med sitt nya verk ”iloveyouihateyou” på konsthallen Magasin 3 i Stockholm. Om tillit och risktagande och om ett möte med tre guldkorn ur den amerikanska avantgardefilmen.

Cecilia Blomberg har sett utställningen och träffat Lee Ranaldo och Leah Singer.

Och på det danska konstmuseet ARoS i jylländska Århus pågår just nu en stor interaktiv utställning med digital konst: ”Enter action - digital art now” är rubriken. Lars Lönroth tog museets uppmaning på allvar och begav sig till Århus för att interagera med de olika verk som 14 internationella konstnärer installerat på ARoS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".