Kropp & Själs programledare Ulrika Hjalmarson Neideman. Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR

Kropp & Själ: Kan du bli arg?

P1 tisdag 24 februari kl 10.03 samt 25/2 k 00.03 och 1/3 kl 07.03

Kan du sätta ner foten, höja rösten och slå näven i bordet? Eller börjar du darra på rösten och får magont när du står framför den du tänkt skälla ut? Eller har ingen någonsin sett dig bli arg?

Kropp och själ handlar om vad vi gör med vår ilska och hur den påverkar dem runt omkring.

Som vakt på en nattklubb lär man sig hantera arga människor. Så tänkte konfliktkonsulten Johan Ydrén som själv hade svårt att bemöta arga människor. För att öva började han jobba i dörren på en av Göteborgs största nattklubbar.

Andra vill inte stå öga mot öga och lämnar skriftliga ilskna spår istället. Mikael Selin i Umeå har samlat 1 500 arga lappar som hittats i allt från trappuppgångar till parkeringsplatser. Han tror att den ilska man skriver ner är av en sort man aldrig skulle våga uttrycka i ord och förvånas över hur mycket ilska som uppstår i just hissar.

Lyssnarna kan ringa till programmet och berätta hur deras ilska kommer ut, eller vad som händer om den inte kommer ut. Tel 08-21 52 16

Gäst i studion är konflikthanteraren och terapeuten Johan Ydrén.

Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".