Bengt Skött-Radiosporten foto: Mattias Ahlm/SR

P4: Sportextra med Vasaloppet

P4 söndag 1 mars kl 7.45

Så var det åter dags för den klassiska vintersöndagen då hela svenska folket följer släkt, vänner och den internationella tävlingseliten i Vasaloppets nio tuffa mil. I Sveriges Radios Vasaloppsstudio finns sportredaktionens toppade lag med  Bengt Skött i spetsen som kommer att vägleda lyssnarna från Sälen till Mora.

Skidfesten börjar i Berga by, kl 07.45, då radiosportens Peter Sundkvist och vasaloppsprofilen Lars-Arne Bölling beskriver färgprakten och uppladdningen före startskottet. Erik Lundin och expertkommentatorn Marie Svan är på plats och levererar intervjuer och intryck direkt från spåret, vid kontrollerna och vid målgång. De lovar alla att det blir både folkligt och sportsligt.

Sportextra i SR P4 sänder från Vasaloppet med start kl 07.45 till 13:00. Därefter går sändningarna över till det pågående skid-VM i Liberec, Tjeckien och den klassiska femmilen kl 14:00 – 19:30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".