Lotta Eriksson. Foto: Lotta Eriksson.

Dokumentären: Åh vilket party - om att överleva 44 års ålder

P1 lördag 7 mars kl 14.03 samt 14/3 kl 20.03 och 23/3 kl. 00.03

Plötsligt upptäckte hon att det inte blev något kollektiv i Oregon, det blev inget spännande liv i Harlem, det blev inget liv som läkare utan gräns eller politisk förhandlare i Sydafrika.

Tiden håller på att rinna ut. Medelåldern är stenhård, men hon är inte ensam, Michelle Obama och Sarah Palin är också 44 år. Medelåldern, den tid i livet då man plötsligt tror att allt är slut. Den tid när barnen börjar bli stora och man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv och kan inte förstå att det gick så fort. Den tid då män och kvinnor skiljer sig, då de kastar allt över bord, den tid då de får besök av döden i livet.

Livet blev inte riktigt som man hade tänkt sig.

Lotta Erikson dyker ner i underströmmarna av havererade drömmar och äktenskap, tar lackmustest på kognitiva charlataner, lägger örat mot framtiden, mot de som överlevt och försöker förstå hur man klarar av insikten att allting förr eller senare tar slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".