Shang Imam. Foto: Stina Gullander

Ny programledare för Verkligheten i P3 - jurist som hellre vill jobba med radio

På söndag radiodebuterar Shang Imam som programledare för Verkligheten, P3:s dokumentära samhällsprogram. Shang som är nyutexaminerad jurist tar över efter Nadia Jebril som lett programmet sedan starten för drygt ett år sedan.  

Shang, varför vill du hellre jobba med radio än som jurist?
– Jag tänkte att det kunde vara kul och givande att göra något annat. Det är faktiskt en gammal dröm att jobba med radio. Jag tycker att det är det bästa mediet för att det kräver mycket av lyssnaren.

Varför passar du som programledare för Verkligheten?  
– Verkligheten handlar mycket om att uppleva andras liv i nuet och på plats. Programmet vill också tänka utanför banorna för traditionell journalistik. Jag tror och hoppas att jag kommer att bidra till just det här med mina erfarenheter och min person.

Shang Imam, 26 år, föddes i Kurdistan och växte upp i Sollentuna norr om Stockholm. Hon bor nu i Vasastan. Hon har en jur.kand-examen i juridik, är redaktör för webbtidningen branten.com och har drivit Café Edenborg.

Verkligheten sänds i P3 på söndagar kl 20.03. Shang Imam börjar som programledare den 1 mars. Då intervjuar hon en homosexuell kille som just nu tar sig in undercover i moralkonservativa Syrien för att hitta den underjordiska muslimska gayrörelsen och Lisa som beslutat sig för att sälja sina använda menstrosor till snuskgubbar på nätet. 

Verkligheten har under det senaste året sänt reportage om bland annat dansk sperma som via nätbutik snart ska börja säljas till svenska ensamstående kvinnor, norska brats i Oslo som dyrkar Sverige och rapporterat inifrån FRA.

Programmet görs av produktionsbolaget Filt och redaktionen består av Shang Imam, programledare, Gustav Asplund, producent samt Magnus Arvidson och Måns Mosesson, reportrar.
Hemsida: sverigesradio.se/p3/verkligheten  

Pressbild Shang Imam
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/519415_1333_2000.jpg  
Foto: Stina Gullander  

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".