Nytt ljud i tunnelbanan - lyssningslådor med P3 Dokumentärer

På måndag startar Sveriges Radio en poddradiokampanj och för första gången har SL gett tillstånd att montera lyssningslådor i en av sina tunnelbanevagnar. De tjugo lådorna innehåller en P3 Dokumentär var som mp3-fil. Resenärerna lyssnar på dokumentärerna med egna lurar, det finns två hörlursuttag per låda. ”Lyssningsvagnen” kommer att rulla på gröna linjen mellan den 2 mars och 17 maj. 

– När man åker kommunalt och lyssnar på något riktigt bra eller spännande så går ju resan fortare. Därför vill vi förmedla att poddradio är det snabbaste sättet att ta sig till jobbet, säger Rebecka Ioannidis Lindberg, marknadschef på Sveriges Radio, och fortsätter: 

– Med den här kampanjen vill vi förstås få folk att upptäcka poddradion. P3 Dokumentär är ett av Sveriges Radios mest avlyssnade program och det blir inkörsport till vårt övriga poddutbud. 

Lyssningslådorna är utrustade med en start- och en resetknapp så att dokumentärerna går att höra från början. Volymen är reglerad så att resenärerna ska kunna höra trafikmeddelanden som går ut i högtalarna.  

Poddradiokampanjen innehåller även aktiviteter på sr.se/poddradio där det finns över hundra program att lyssna på.

Nästa säsong av P3 Dokumentär startar den 15 mars.   

Pressbild på ”lyssningsvagnen” – illustrationen är inspirerad av P3 Dokumentärernas innehåll
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/520857_2000_417.jpg  Ill: Petra Börner

För vidare information, vänligen kontakta:

Rebecka Ioannidis Lindberg, marknadschef SR
rebecka.lindberg@sr.se
08-784 21 68, 0708-16 61 99

Christian Rauch, stf marknadschef SR
christian.rauch@sr.se
08-784 50 26, 0703-41 50 26

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".