Larz-Kristerz vann Svensktoppskampen

Det är stor rörlighet på Svensktoppen just nu - förra veckan gick tre nykomlingar in och den här veckan tog sig två nya artister in på listan. Melodifestivalaktuella Agnes blev veckans högsta nykomling med ”Release Me” på femteplatsen och rakt in på sjundeplatsen gick dansbandet med Sveriges vidaste byxben, Larz-Kristerz.

Och det innebar att de knuffade ut de gamla rivalerna Scotts från Dansbandskampen som i och med sin 11:e plats trillade ur listan med ”Om igen”.

- Det är fantastiskt roligt att vi går in på listan, men tråkigt att Scotts trillar ur! kommenterade Peter Larsson från Larz-Kristerz när Carolina Norén överraskade dem med en blombukett.
Larz-Kristerz som dessutom är albumaktuella och ute på turné med just Scotts.
- Vi gillar verkligen killarna i Scotts, men nu ska vi passa på att njuta av vår Svensktoppsplacering för de kommer säkert igen när det blir dags att testa deras låt från melodifestivalen!

Den här veckan testades också de första utslagna melodifestivallåtarna. Först ut med chans till revansch är Nina Söderquist med Tick Tock och Shirley Clamp med sin ”Med hjärtat fyllt av ljus”.
- Jag hoppas verkligen på revansch, det är klart att det kändes lite snopet i Göteborg, men jag är absolut inte bitter. Det känns jättebra att radiolyssnarna nu får höra hur låten egentligen ska låta, det vill säga när min röst är bra!konstaterade Shirley Clamp.

Amanda Jenssen avancerade från femte till tredjeplatsen medan Lars Winnerbäck och Miss Li behöll andraplatsen och Idol-Kevin förstaplatsen, för 5:e veckan i rad med ”With every little bit”.

För mer information vänligen kontakta:
Carolina Norén, programledare
070-2156305

Lena Henriksson, pressinformatör P4
070-584 9817

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".