Elle-Kari Höjeberg. Foto: Micke Grönberg/SR

2008-02-19: Sveriges Radio gör en översyn av P2:s Jazzkatten

På grund av de senaste dagarnas debatt kring P2:s Jazzkatten har Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig på P2, tillsammans med P2:s Jazzradion, beslutat att göra en översyn av hur nomineringarna till Jazzkatten ska ske i framtiden.

– Vi har lyssnat på kritiken om att det är för få nominerade kvinnor och tycker att det är behövs en översyn av formerna för nomineringarna och referensgruppens sammansättning, säger Elle-Kari Höjeberg.

Översynen ska vara klar till Swedish Jazz Celebration den 2 april och gäller juryn till 2009 års Jazzkatter samt kriterier och kategorier till dessa.

Jazzkatten instiftades år 2000 som Sveriges Radio P2:s särskilda jazzpris och har under åren blivit en viktig inspiration och uppmuntran för svenska jazzmusiker. Priset delas ut i fyra kategorier. En referensgrupp tar fram nomineringarna varefter lyssnara får säga sitt genom röstning via e-post. Engagemanget för priset har vuxit varje år och Jazzkatten har fått allt större uppmärksamhet.

– Sedan priset instiftades har otroligt mycket hänt i svenskt jazzliv. Den nuvarande referensgruppen behöver förnyas och en representativ jury utses till Jazzkatten 2009. Vi vill också göra lyssnarnas medverkan tydligare, säger Elle-Kari Höjeberg.

Lyssnarnas omröstning till årets Jazzkatter 2008 pågår som bäst på Sveriges Radios webb. Vilka som får dem offentliggörs i Sveriges Radio P2 den 2 april 2008 vid Swedish Jazz Celebration på Fashing i Stockholm.

Pressbild: Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/269348_130_170.jpg
Foto: Micke Grönberg/SR

För vidare information, vänligen kontakta:

Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2
elle-kari.hojeberg@sr.se
0708-847074

Maria Lekteus, pressinformatör P2
maria.lekteus@sr.se
08-784 5023 / 0732-314556

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".