Pressbild: Alexandra Pascalidou med Andreas Wilson som läser ur hennes bok Taxi. Foto: Mattias Ahlm/SR.

2008-02-18: Starkt och känslosamt när boken Taxi blir radioföljetong

Nu blir Alexandra Pascalidous bok Taxi radioföljetong i SR P4 med skådespelare som Michael Nyqvist, David Dencik, Özz Nûjen och Michael Koutsogiannakis. Taxi är tjugotre resor, tjugotre livsöden från en värld i rörelse. Berättelserna sänds i programmet Vaken i P3 & P4 och lokalt i P4 SR Stockholm.

Alexandra Pascalidou har själv stått för regin när några av Sveriges bästa skådespelare har läst in taxichaufförernas berättelser.

- De stod alla på min önskelista och det tog inte många minuter för dem att tacka jag till jobbet. Det har varit fantastiskt roligt och en ära att få jobba med alla duktiga skådespelare och Monika Bohman som är producent. Vi kommer att bjuda lyssnarna på en berg- och dalbana världen runt. Många av berättelserna är starka och känslosamma, vi både skrattade och grät under inspelningen, säger Alexandra Pascalidou.

Alexandra Pascalidous fjärde bok Taxi har rosats av en enig kritikerkår. I Taxi berättar taxichaufförer från hela världen sina historier. De skär genom samhället i sina bilar, med blicken i backspegeln och örat mot asfalten. Följ med in i fängelser och fuktiga källarlokaler, till vackra villakvarter och lyxkrogar - från New York till Nairobi.

Följ Taxi i radio och på webben
Taxi sänds i Vaken i P3 & P4 natten mot torsdag och fredag klockan 00.25 från den 21 februari. Serien kommer också att sändas i P4 Radio Stockholm onsdagar och torsdagar mellan klockan 9.30 och 10.00 med start den 20 februari. Lyssna på alla avsnitt på sverigesradio.se.

I rollerna: Michael Nyqvist, Samuel Fröler, David Dencik, Özz Nûjen, Hassan Brijany, Danilo Bejarano, Lamine Dieng, Michael Koutsogiannakis, Andreas Wilson och Rikard Wolff. Manus och regi: Alexandra Pascalidou Producent: Monika Bohman. Tekniker: Patricia Viguurs.

Pressbilder:
Alexandra Pascalidou med Andreas Wilson som läser ur hennes bok Taxi under inspelning på Sveriges Radio Stockholm.
Foto: Mattias Ahlm/SR
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/336701_130_170.jpg  

Michael Nyqvist läser Taxi av Alexandra Pascalidou i Sveriges Radio Stockholm.
Foto: Mattias Ahlm/SR
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/336705_130_170.jpg  

Alexandra Pascalidou under inspelningen av hennes bok Taxi för Sveriges Radio Stockholm.
Foto: Mattias Ahlm/SR
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/324225_130_170.jpg  

För mer information vänligen kontakta:
Monika Bohman, producent P4 SR Stockholm
monika.bohman@sr.se 0730-567 922 eller 070-33 24 093

Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@sr.se  070-584 9817

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".