2008-01-29: Lotta Bromé tillbaka som programledare i Sveriges Radio

Fyra eftermiddagar i veckan kommer Lotta att guida en miljon radiolyssnare genom dagens aktuellaste händelser i P4 Extra.

Det har gått fyra år sedan Lotta Bromé senast hördes som programledare i P4:s rikssända program, Efter 3. Efter utflykter hos SVT, bland annat som första julvärden efter Arne Weise, morgonvärd på Radio Stockholm och därefter som programledare för Söndagsöppet är hon nu tillbaka där hon en gång började sin programledarkarriär - på Sveriges Radio. Den senaste tiden har Lotta varit mammaledig tillsammans med dottern Bonnie som snart är 1,5 år.

- Jag är jättesugen på att börja jobba igen. Att bli mamma är det bästa som hänt mig, men jag har saknat radion och radions snabba puls. Det blir en ny erfarenhet att vara både mamma och programledare, säger Lotta.

P4 Extra är Sveriges Radios största och populäraste aktualitetsprogram med närmare en miljon lyssnare dagligen. Kjell Anderstedt är ansvarig utgivare för programmet.

På vilket sätt förändras P4 Extra med Lotta Bromé som programledare?
- Lotta är en stor, kanske en av de största radiopersonligheterna vi har i det här landet.

Hon kan konsten att blanda de hårdnackade intervjuerna med att med glimten i ögat också se det roliga och humoristiska i tillvaron. Jag tror Lotta kommer att passa som handen i handsken för P4 Extra säger Kjell Anderstedt.

Lotta Bromé är den som fick Agnetha Fältskog att ställa upp på en TV-intervju för första gången sen ABBA-tiden

- Jag gillar både de stora händelserna och de små ögonblicken. Bra radio handlar om närvaro och jag hoppas att P4 Extra kommer att vara det självklara valet när man vill höra vad som har hänt, pågår och kommer att hända. Och om sedan Dolly Parton, kronprinsessan Victoria och Zlatan tittar in i studion är det bara en liten bonus, ler Lotta Bromé finurligt.

P4 Extra sänds måndag till torsdag 13.05 - 15.00. Lotta Bromé startar som programledare den 4 februari.

Pressbild: Lotta Bromé programledare P4 Extra
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/335249_130_170.jpg
Foto: Micke Grönberg/SR


För mer information, vänligen kontakta:
Dan Granlund, kanalansvarig P4
dan.granlund@sr.se
0703-412015

Kjell Anderstedt, kanalchef SR Radio Stockholm
kjell.anderstedt@sr.se
0705-849595

Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@sr.se
070-584 9817

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".