2008-01-14: Lyssnarna minns och berättar - Karlavagnen fyller 15 år

Karlavagnen är Sveriges största samtalsrum sedan år 1993 då Lisa Syrén och Bengt Grafström drog igång denna långkörare i Sveriges Radio P4. Programmet som för många har blivit en naturlig avslutning på dagen.

Högt och lågt har passerat genom detta program där lyssnarna verkligen är i centrum. Idag sänd programmet fem kvällar i veckan, måndag – fredag, och det är vitalare än någonsin. En snabb huvudräkning ger vid handen att drygt 22 000 samtal har tagit emot under de första 15 årens cirka 2500 program.

På måndagar leder Bosse Petterson samtalen från Uppsala. På tisdagar sänds programmet från Luleå med Kjell Peder Johansson som programledare. På torsdagar hörs Stina Wollter från Uppsala och på fredagar sänder Marcus Birro från Norrköping. Genom åren har programledarna kommit och gått men lyssnare och Lisa Syrén har bestått. Jubileumsprogrammet leds liksom som det allra första Karlvagnen av Lisa Syren ifrån studion i Radiohuset i Växjö.

På onsdag den 16 januari ägnas hela jubileumsprogrammet åt minnen och berättelser från åren som gått med Karlavagnen när lyssnarna får ringa in och berätta om sina bästa Karlavagnsminnen. Vilken historia minns de bäst, vad är det värsta dom hört, vilken relation har dom själva till programmet, vad betyder Karlavagnen för dom?

För mer information kontakta gärna:
Dan Granlund, kanalansvarig P4
dan.granlund@sr.se  0703-41 20 15

Roger Bengtsson, producent P4’
roger.bengtsson@sr.se  0739-87 39 35

Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@s.se  070-584 98 17

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".