Radiokören och Rebaroque hyllar Händel

Händel är en av barockens största kompositörer. I år är det 250 år sedan han gick bort. Till Händels minne framför Radiokören och Rebaroque, under ledning av chefsdirigent Peter Dijkstra, hans storslagna oratorium Israel i Egypten.

Israel i Egypten är en spännande berättelse med maffiga körpartier och hisnande arior där alla operavärldens knep och konster används.

Radiokören leder oss genom Egyptens plågor de tar oss genom Röda havet när vi följer Moses och Israels barn i historien om uttåget ur Egypten från Gamla Testamentet, i tolkning av librettisten Charles Jennens. Idag är Israel i Egypten ett av de mest älskade kör- och orkesterverken från barocken.

Rebaroque bildades 1998 under namnet Stockholms Barockorkester, och etableradesig snabbt som en av Sveriges ledande barockensembler. Med violinisten Maria Lindal som konsertmästare och konstnärlig ledare är Rebaroque en modern ensemble som tänjer på de musikaliska gränserna.

Radiokören
Rebaroque
Peter Dijkstra, chefsdirigent

Solister ur Radiokören: Marie Alexis, sopran, Helena Olsson, sopran, Anna Zander, alt, Magnus Ahlström, tenor, Love Enström, tenor, Staffan Alveteg, bas, Bengt Eklund, bas.

Georg Friedrich Händel
Israel i Egypten, oratorium

Konserten ges söndag 22 mars kl 15.00

Konsertintroduktion med Katarina Lindblad och Peter Dijkstra en timme före konserten.

Konserten spelas in och sänds i SR P2 söndag 19/4 kl 22.00 repris lör 25/4 kl 15.00.

Bilder, intervjuer och information:
Diana Esposito
Pressansvarig
08-784 51 08
diana.esposito@sr.se

Karin Adolfsson-Goldman
Försäljningschef
08-784 51 12
karin.adolfsson-goldman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista