Kinos programledare Roger Wilson. Foto: Mattias Ahlm/SR

Kino: Sex, lögner och videoband när relationsindustrin tar över Hollywood

P1 fredag 20 mars kl 18.15

Med bioaktuella ”Dumpa honom!” har Hollywood tagit det slutliga steget in i den lönsamma relationsindustrin. Stora stjärnor som Jennifer Aniston och Scarlett Johanson spelar huvudrollerna i filmen som bygger på en dejtinghandbok, vars idé i sin tur hämtats från ett avsnitt av tv-serien ”Sex and the City”.

Allt fler vänder sig till den attraktiva singelmålgruppen, som blir fostrade in i en sorts dejtingkultur av filmer, tv-serier och dokusåpor. I Kanal 5 letar till exempel Linda Rosing efter den rätte, och i TV4:s Kvällsöppet debatterar man om det överhuvudtaget går att leva lycklig som ensamstående.

Kino diskuterar hur livet som singel påverkas av den allt mera aggressiva relationsindustrin, men blickar också tillbaka i filmhistorien och tar reda på hur mycket som är sig likt sedan Tutta Rolf spelade giftaslysten singeltjej i ”En stilla flirt” 1934.

Dessutom ett reportage om bioaktuella ”I skuggan av värmen”. En kärlekshistoria inramad av narkotika, lögner och svek. Möt regissören Beata Gårdeler och Lotta Thell som skrivit boken som ligger till grund för filmen.

Programledare: Roger Wilson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".