Jakob Sillén blir ny chef för SR Radiosporten

Nuvarande sportchefen vid TT, Jakob Sillén blir ny chef för Radiosporten på Sveriges Radio. Jakob Sillén är 32 år och har varit sportchef på TT sedan 2007. Före det var han sportreporter på TT i åtta år. – Vi är väldigt glada över att ha lyckats rekrytera Jakob Sillén till jobbet som chef för Radiosporten. Trots sin relativa ungdom står Jakob för ett moget och klokt ledarskap och han är dessutom en inbiten radiolyssnare med en hel del spännande tankar kring hur Radiosporten även framöver ska kunna vara en av de ledande aktörerna på den svenska mediemarknaden, säger vice vd Cilla Benkö.

– Samtidigt är vi glada för att Radiosportens avgående chef Janne Svensson nu äntligen kan påbörja det arbete med webbutveckling inom Sveriges Radio som han för en tid sedan rekryterades till.

– Radiosporten är hos svenska folket ett av Sveriges Radios mest kända varumärken och vi känner oss trygga med att Jakob är rätt person att fortsätta det framgångsrika samarbetet mellan redaktionen i Stockholm och de lokala kanalerna och att fortsätta det idérika arbetet på olika digitala plattformar, säger Cilla Benkö.

– Det här är en inspirerande och lockande uppgift och förstås en stor utmaning, säger Jakob Sillén. Radiosporten är en klassisk institution som står för trovärdighet och tyngd och dessutom har några av landets största profiler inom sportjournalistik på redaktionen.

– Jag vill arbeta för att Radiosporten ska fortsätta att vara i spetsen av svensk idrottsbevakning, med trovärdighet och närvaro i det dagliga arbetet i stort som smått. I det ingår att vidareutveckla det traditionella men också att bli ännu tydligare med värdet av webben som forum, både för det talade och skrivna ordet, säger Jakob Sillén.

– Jag vill gärna också arbeta för att Radiosporten ska återfå en högre status som nyhetsmedium, som en redaktion som är ledande i att dra fram de viktiga, udda, häpnadsväckande, oväntade – och väntade – nyheterna först och bäst.

Jakob Sillén tillträder jobbet som chef för SR Radiosporten så snart efterträdarfrågan på TT är löst. Janne Svensson kvarstår som Radiosportens chef till dess.

Pressbild
Jakob Sillén, ny chef för SR Radiosporten
http://www.tt.se/fotott/js_byline.jpg
För högupplöst bild kontakta TT

Kontakt:
Cilla Benkö, vice vd Sveriges Radio: 070-537 48 51
Jakob Sillén: 070-568 89 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".