Tendens: Samtal med Lars H Gustafsson, barnläkare och åttabarnsfar. Foto: Lars Mogensen.

Tendens: Tänk att de ändå klarat sig så bra! - ett samtal med Lars H Gustafsson

P1 måndag 30 mars kl 11.03 och kl 20.03 samt 31/3 kl 23.30

- Tänk att de ändå har klarat sig så bra trots att de haft mig som förälder!

Det säger Lars H Gustafsson i samtalet om hur han varit som pappa till sina åtta barn. Han berättar om dragkampen mellan yrkesliv och föräldraskap, om hur han själv som liten blev inlåst i en garderob men också om barnens styrka och grannarnas stöd när hans hustru för några år sedan omkom i en trafikolycka och allting vändes upp och ner.

Lars är en av Sveriges mest kända barnläkare med över 40 år i yrket och en lång rad böcker bakom sig, bl a ”Leva med barn” som delas ut till nyblivna föräldrar i deras kontakt med bvc runt om i landet. Den tionde upplagan kom ut i höstas, skriven av Lars H Gustafsson i samarbete med barnläkarkollegan Marie Köhler.

”Lotsa barn” och ”Barnapappa” är andra titlar som kretsar kring föräldraskap men Lars H Gustafsson skriver också vad han kallar tankeböcker, t ex ”Skynda att älska” som handlar om ensamhet och möten, tillit och tvivel men framförallt om kärlek. Och det är där - i kärlekens betydelse - som samtalet börjar.

Redaktör: Lars Mogensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".