Kulturradion Snittet:"En labyrint av ljud"

onsdagen den 1 april kl 14.03 i P1

Som en gigantisk, blå svävande låda, fylld med musik, berättelser och minnen väntar den stora ljudskulpturen på sina besökare. Här är övergångarna gränslösa mellan ljud som språk och ljud som musik och klang. Snittet besöker Murberget i Härnösand, där Länsmuséet Västernorrland visar sin största enskilda utställning någonsin.

Kerstin Berggren har besökt den stora utställningen ”Ljudlabyrint” som är en del i ett forskningsprojekt om hur vi berörs av olika ljud. Själva labyrinten invigdes i januari och nu på söndag öppnas den andra stora ljudskulpturen som kalls ”Terassen”. Det hela är ett samarbete mellan muséet och ”Urban Sound Institute” och i programmet medverkar bl a tonsättarna och ljudkonstnärerna Staffan Mossenmark och Anders Hultqvist, arkitekten Catharina Dyrssen och akustikern och ljuddesignern Per Sjösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista