Tingeling kanske på Svensktoppen?

Nu har det blivit dags för den omdiskuterade låten ”Tingeling” att testas som utmanare på Svensktoppen. Tingeling var från början en del av pausunderhållningen under Melodifestivalen och framfördes i en rysk version under finalen i Globen. Ett framträdande som bland annat ledde till ryska protester.

- Vi blev ju helt överrumplade av all uppmärksamhet och har därför inga klara planer på en turné, men en längre skiva kommer det att bli med fler och nya versioner av Tingeling. Självklart hoppas vi nu att det ska gå bra på Svensktoppen, vi tycker att det är jättekul att låten testas, berättar Micke Lindgren från gruppen när han intervjuas som utmanare i Svensktoppen.

Den version av låten som testas är ”Tingeling russian base-lovers remix”. En så kontroversiell låt på Sveriges folkkäraste topplista, hur går det ihop?

- Ja, det är ju inte varje vecka som vi får chansen att testa låtar som skapat den här typen av diplomatiska konflikter. Men en bra låt är alltid en bra låt och då ska den självklart testas på Svensktoppen. Det ska bli spännande att se hur juryn reagerar, kommenterar Svensktoppens programledare Carolina Norén.

Men Tingeling får tuff konkurrens, bland veckans utmanare märks också Måns Zelmerlöw med sin Melodifestivallåt ”Hope and Glory” och flickidolen Erik Segerstedt med sin solosingel ”Saturday Night”.

Fakta Svensktoppen

Svensktoppen sänds på söndagar 11.03-12.00 i P4 med Carolina Norén som programledare och producent. Svensktoppsjuryn består av 4000 personer i åldrarna 16-79 år som valts ut av SIFO för att representera ett ”Minisverige”. De utvalda får ett röstkort hem i brevlådan och de får rösta under 4 veckor. 1000 nya personer tillkommer varje vecka och 1000 faller ur.

För mer info:
Carolina Norén 0702-15 63 05
Programledare

Bengt Arwén 08-784 17 59
Pressansvarig SR
bengt.arwen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".