Sömnkliniken - Kristina Hansson. Foto: Malin Arnesson.

P2 Live opera: Nyskrivna operathrillern "Sömnkliniken" från Göteborgsoperan

P2 lördag 18 april kl 19.15

P2 sänder den nyskrivna svenska operathrillern ”Sömnkliniken”, framförd av sju solister och elva musiker. Tonsättaren Carl Unander-Scharin har tillsammans med författaren och dramatikern Alexander Ahndoril skapat en modern kammaropera i thrillerformat. ”Sömnkliniken” är Unander-Scharins åttonde opera, han har tidigare tonsatt bland annat ”Tokfursten” för Vadstena Akademien.

Handlingen kretsar kring Isabella som lämnar sin man för en annan, men något fasansfullt händer henne i samband med uppbrottet. Vaga minnesbilder från det inträffade förföljer Isabella i drömmarna och hon får allt svårare att sova, tillslut skrivs hon in på en sömnklinik.

Vi hör Göteborgsoperans fasta solistensemble tillsammans med solister. Isabella sjungs av Kristina Hansson, Gunnar sjungs av Göteborgsoperans solist Mats Persson som senast gjorde titelrollen i Macbeth. Föreställningen spelades in 4/3 på Göteborgsoperans lilla scen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".