Bodegan Foto: Henrik Martinell/SR

P4 Dokumentär: Skoterfejden

P4 söndag 5 april kl 22.05

Om Dirty Fingers från Flakaträsk och Baarockas från Bålforsen - två skoterklubbar i Norrland som inte står ut med varandra - handlar det första av årets P4 Dokumentär. Det blir ett program fyllt av tvåtaktsrök, trasiga chassin och asgarv men också av bylojalitet, stolthet och gemenskap.

-  Det ligger något rått men samtidigt sensuellt över ”gammskotrar”. Och när jag fick träffa klubbarnas ledare, ”Pastorn och ”Presidenten”, insåg jag att kampen mellan de här klubbarna symboliserar så mycket. Det handlar om både identitet och lojalitet och jag tror det speglar mycket av gemenskapen i en liten svensk by. Det säger Henrik Martinell, som gjort programmet ”Skoterfejden”.

P4 Dokumentär är en serie om den svenska vardagen, alla människor bär på unika berättelser. Programmen produceras främst av reportrar från Sveriges Radios 25 lokala kanaler.

- Det är så lätt att bara sucka åt alla varslade människor som man ser på TV nu för tiden som uttrycker sin oro inför framtiden. Men hur är det att leva under ett varsel flera månader? Hur påverkar det vardagen och livet? säger Anneli Abrahamsson, producent till programmet ”Varslad – i finanskrisens spår” som sänds i juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".