Alex Schulman Foto: Sandra Qvist/Forum

Ulf Elfving möter Alex Schulman

P4 söndag 12 april 13.03

Carl Magnus Alexander Schulman är en våra mest kända bloggare, krönikör och opinionsbildare, nu även författare. Han är känd för att säga vad han vill om vem han vill och är därmed också rent av hatad av många, och han har till och med blivit hotad till livet… Men enligt honom själv har han blivit snällare den senaste tiden och medger att han tappat den sylvassa gadden när det gäller att vara elak.

I den bok han nu är aktuell med ”Skynda att älska” som är ett porträtt av hans framlidne pappa Allan Schulman, får vi möta en ny och oskådad sida av Alex. Recensenter beskriver hur vemod och sorg blandas med humor och oceaner av kärlek. Här berättar han också om hur det var att växa upp med en förälder som var så mycket äldre än andras.

Tillsammans med sin bror Calle Schulman driver han humorsajten. ”Tusen apor” som är en av de största i Sverige just nu med sina ungefärliga 110 tusen besökare i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".