Framgång för Zelmerlöw och Tingeling på Svensktoppen

Det blev två nykomlingar på veckans Svensktoppen. Rakt in på fjärdeplatsen gick Grotescokollektivet med sin uppmärksammade ryskaversion av ”Tingeling”.

Stort jubel utbröt när Carolina Norén programledare för Svensktoppen fick tag på dem på telefon för att gratulera.

- Wow! Vilken överraskning, det här var verkligen kul! Det har ju varit lite av en ”våt dröm” för oss att Tingeling skulle gå in på Svensktoppen, kommenterar Micke Lindgren.

Grotescokollektivet är ju egentligen en humorgrupp, men reaktionerna från den ”vanliga” musikbranschen har hittills bara varit positiva.

- De andra artisterna i Melodifestivalen gillade vårt framträdande, både Malena Ernman och Måns Zelmerlöw. Sedan har ju många skivbolag hört av sig och vill ”signa oss”. Men det finns säkert folk som talar illa om oss bakom våra ryggar, det skulle inte förvåna mig.

Det blev också revansch för Måns Zelmerlöw den här veckan som gick in starkt på andraplatsen med ”Hope and Glory”. Det skiljde bara 4 poäng till ettan Lars Winnerbäck:
- Det är klart att det är lite bittert att det skiljde så lite, men det är också en ära att komma så nära bakom just Winnerbäck. Jag är jätteglad!

Måns konstaterar också att andraplatsen känns som en revansch efter fjärdeplaceringen i Melodifestivalen:
- Det är ju Melodifestivalen eller Svensktoppen som gäller – nu kan jag i alla fall skryta med en andraplats på Svensktoppen, avslutar en nöjd Måns Zelmerlöw.

Bland veckans nya utmanare märktes bland andra Susanne Alfvengren, Mando Diao och BWO. Alexander Bard avslöjade också i programmet att trion nu ändrat sig och inte alls längre är främmande till att vara med i Melodifestivalen igen.
- Vi står över nästa år, men 2011 kanske vi är tillbaka i Melodifestivalen igen. Frampå hösten brukar jag drabbas av ett sug att skriva en låt till Melodifestivalen!

Svensktoppen sänds 11.03-12.00 på söndagar i P4. Röstningen sker med hjälp av en jury bestående av 4000 personer mellan 16-79 år som väljs ut av SIFO. Carolina Norén är programledare och producent.

För mer information:
Carolina Norén 0702-15 63 05
Programledare och producent Svensktoppen

Lena Henriksson 070-584 98 17
Pressinformatör P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".