Balkongodlare får eget program i P1: Odla med Stadsgrönt

På annandag påsk startar nya programmet Odla med Stadsgrönt, som fokuserar på odling på balkonger, i fönster och på gårdar i stan.

Odla med Stadsgrönt kompletterar populära trädgårdsprogrammet Odla med P1 och sänds var fjärde vecka på samma sändningstid. Start 13 april.
- Stadsgrönt är ett program för människor som bor i stan, säger programledaren Petra Quiding. Det blir trendspaning, tips och inspiration för balkongodlare och för de som odlar på gården. Och reportage om människor som odlar just i staden.
I det första programmet besöker redaktionen Camilla som har en balkong på tredje våningen i utkanten av Lund och får hjälp att dra igång säsongen med tips och idéer från trädgårdsjournalisten Eva Robild. Och Lena Israelsson, också hon trädgårdsjournalist, berättar om hur man odlar exotiska växter, i köksfönstret.

Det blir även besök hos Zehera i Landskrona som odlar växter från hemlandet Makedonien på sin balkong, men som också fått en egen lott i bostadsområdet Koppargården. 
– Det är avkopplande att hålla på med gröna växter, då glömmer man bort allt som tynger en, säger Zehera. 

Lyssnarna kan mejla sina frågor och bilder till programmet på stadsgront@sr.se och på hemsidan kan man följa programledaren Petra Quidings egna försök till odling sverigesradio.se/p1/stadsgront

Odla med Stadsgrönt sänds i P1 var fjärde vecka (start 13 april): Måndag kl. 10.03 med repris tisdag kl. 00.03 och lördag kl. 12.05 Programmet finns för efterhandslyssning och nerladdning på hemsidan.
Odla med Stadsgrönt görs av produktionsbolaget Q media i Malmö
Pressbild:
Petra Quiding, programledare i Odla med Stadsgrönt.
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/548041_1210_1999.jpg 
Foto: Stina Gullander

För mer information, vänligen kontakta:

Petra Quiding, programledare och producent
stadsgront@sr.se  
070-218 88 69

Eva Sahlin, pressinformatör P1
eva.sahlin@sr.se
08-784 18 52, 070-684 18 52

Cecilia Bodström, kanalansvarig P1
cecilia.bodstrom@sr.se  
08-784 50 54, 0708-999741

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".