Kungen kommer till Rissne: Alexander Salzberger, Cecilia Forss, Mathias Olsson och Martin Rössel. Foto: Mattias Ahlm/SR

Kungen kommer till Rissne - i P3:s Humorverkstad

På påskafton börjar Humorverkstaden i P3. Tre humorgäng får tre lördagar var på sig att vinna lyssnarnas gillande. Lyssnarna röstar på sin favorit på sr.se/p3 och vinnaren hörs igen i P3 till hösten. Alexander Salzberger, Cecilia Forss med flera medverkar i ”Kungen kommer till Rissne”, ett av de tre programmen.

Först ut på lördag är Moa Svans och Helena Sandströms ”Kyss min plysch” som kretsar kring deras lördagshäng i soffan där de får besök av olika karaktärer.

– Jag tror att lyssnarna kommer känna igen sig och känna sig lättade − alla människor är konstiga och tänker på konstiga saker, säger Moa Svan.

Därefter sänds ”Här har du hummern” som görs av fyra killar som träffades på radioutbildningen i Båstad. Jörgen Lötgård från långköraren Deluxe i P3 är deras coach. Programmet bygger på sketcher, det är kvickt och stundtals rått.  

– Vi vill att lyssnarna ska skratta men samtidigt inte riktigt veta om det är okej att skratta, säger Rikard Diego i ”Här har du hummern”.

”Kungen kommer till Rissne” med bland andra Alexander Salzberger och Cecilia Forss avslutar säsongen. När denna otroliga nyhet når Rissne blir uppståndelsen enorm och planerandet inför mottagandet av kungen börjar.

– Jag spelar kulturentreprenören och boxningstränaren Lamin. Han är självutnämnd projektansvarig och ser sin stora chans att bli en god svensk och sätta Rissne på kartan en gång för alla, säger Alexander Salzberger.

Humorverkstaden i P3 sänds lördagar kl 16.03-18.00, med start den 11 april:
”Kyss min plysch” sänds 11 april – 25 april.
”Här har du hummern” sänds 2 maj – 16 maj.
”Kungen kommer till Rissne” sänds 23 maj – 6 juni.

I Humorverkstaden i P3 lyfts nya talanger fram. Lyssna på ljudklipp från programmen och rösta: sverigesradio.se/p3/humorverkstad    

Moa Svan hörs även som programledare för P3 Star varje söndag. Helena Sandström spelar i ”Asylshopping” på Teater Scenario. Tillsammans gjorde de ”Kyss min plysch” som pjäs i somras. Alexander Salzberger är aktuell i ”Lång dags färd mot natt” på Uppsala stadsteater och Teater Giljotin. Tidigare har han bland annat gjort enmansföreställningen ”Måsarna skrattar sig hesa” på Parkteatern i Stockholm. Cecilia Forss är till exempel känd från pjäsen ”Almost like boys” tillsammans med Nour El-Refai och som Cindy i Icas reklamfilm.    

Pressbilder

”Kyss min plysch”: Helena Sandström och Moa Svan
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/533664_2000_1333.jpg

”Här har du hummern”: Sebastian Widman, Christoffer Meijer, Jesper Hagenborn och Rikard Diego
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/545532_1250_2000.jpg

”Kungen kommer till Rissne”: Alexander Salzberger, Cecilia Forss, Mathias Olsson och Martin Rössel
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/545543_2000_1333.jpg

Foto: Mattias Ahlm/SR

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70 

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".