Peter Donohoe ersätter Kirill Gerstein i Berwaldhallen

Pianisten Kirill Gerstein tvingas, på grund av en olyckshändelse tacka nej, till nästa veckas engagemang med Gävle Symfoniorkester i Berwaldhallen. Han ersätts av Peter Donohoe, en av Storbritanniens störste pianister.

Eftermiddagens program hålls intakt då Peter Donohoe spelar både Bartoks tredje pianokonsert och Kurtags Quasi una fantasia, tillsammans med Gävle Symfoniorkester under ledning av Robin Ticciati som är orkesterns chefsdirigent.Publiken kan även lyssna till Haydns uvertyr till oratoriet Skapelsen samt en svit ur Stravinskys Eldfågeln.

Pre-Concert Event:
Lagom till vårfåglarna börjar höras på allvar återlanserar SR P2 sina klassiska pausfåglar, fast denna gång på webben. I samband med lanseringen medverkar fågelkännaren Bengt Emil Johnson i ett samtal om fåglar och musik, den entusiastiske fågelpianisten Carl-Axel Dominique spelar piano. Detta Event ges på scenen en timme före eftermiddagens konsert.

Medverkande
Sveriges Radios Symfoniorkester
Robin Ticciati, chefsdirigent
Peter Donohoe, piano

Program
HAYDN: Symfoni nr 3
BARTÓK: Pianokonsert nr 3
KURTAG: Quasi una fantasia
STRAVINSKY: Eldfågeln
Konserten ges söndag den 26 april

Konserten spela in och sänds i SR P2 fredag den 8/5 kl 19.30

Bilder, intervjuer och information:
Diana Esposito
Pressansvarig/Marknadskoordinator
08-784 51 08
diana.esposito@sr.se

Karin Adolfsson
Försäljningschef
08-784 51 12
karin.adolfsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".