Hanna Hellquist. Foto: Mattias Ahlm/SR

Hanna Hellquist gör upp med Karlstad i P3:s Morgonpasset

På fredag direktsänds Morgonpasset i P3 från Sundstagymnasiet i Karlstad där Hanna Hellquist själv gick. Hon är där för att göra upp med sitt förflutna och lyssnarna framför radion och på plats får träffa hennes barndomskompisar, gamla lärare och andra bekanta från förr.

– Det känns spännande att sända från Karlstad och det ska bli skönt att komma hem. Jag har samlat ihop en massa roliga människor som känt mig under olika perioder av mitt liv − gamla stränga fröknar, kollegor och klasskamrater. Självklart kommer mina föräldrar förbi också, säger Hanna Hellquist.

Hur var Hanna som kompis och hur betedde hon sig mot lärarna? Tog hon ofta med sig ett djur till skolan? Vem var hennes första kärlek? Lyssnarna får följa med på en nostalgitripp till Hannas Karlstad.

Hanna Hellquist är sedan årsskiftet reporter på Morgonpasset i P3. Hon har gjort sig känd som frispråkig krönikör och personlig intervjuare i Dagens Nyheter. I mars debuterade hon som författare med uppväxtskildringen ”Karlstad Zoologiska”.

Morgonpasset i P3 från Karlstad sänds fredag 24 april kl 6.30-10.00 från Sundstagymnasiet. Med Martina Thun, Kodjo Akolor och Hanna Hellquist.

Pressbilder

Hanna Hellquist
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/479859_114_170.jpg 

Kodjo Akolor, Hanna Hellquist och Martina Thun
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/479887_130_120.jpg

Foto: Mattias Ahlm/SR

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".