Tendens samtalet - Braem Sager Foto: Lars Mogensen

Tendens: "Jag är gärna knäpp på ett positivt sätt" - ett samtal med Braem Sager

P1 måndag 4 maj kl 11.03 och kl 20.03 samt 5/5 kl 23.30 och 9/5 kl 18.15

Braem Sager, 27, föddes i Syrien där hennes föräldrar befann sig på flykt från Irak. Sina första sju år bodde hon i Bulgarien men 1989 hamnade hon i Lund. Uppväxten och hela hennes liv har präglats av två olika kulturer - den arabiska och den svenska - och möjligheten att röra sig mellan dem, kombinera, komplettera och skapa sin egen blandning av normer, värderingar och vardag.

- Det som jag kallar normalitet är ju ett urplock från de två olika fälten, och det tror jag inte vare sig en svensk eller irakier skulle kalla för normalt, säger Braem som känner sig lyckligt lottad för att hon kunnat bygga sin egen uppfattning om hur saker och ting ska vara.

Risken att hon från både svenskt och arabiskt håll skulle uppfattas som onormal, knäpp och konstig avfärdar hon med ett skratt.
- Jag är gärna knäpp på ett positivt sätt - alltså att man är omtyckt ändå och trots att man tycker och tänker annorlunda så accepteras man.

Ett program av Lars Mogensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".