Alexander Øllgaard, violinist, medverkar i Klang. Foto: Charlotte Miranda

Musikmagasinet Klang: Upptakt Köpenhamn

P2 måndag 18 maj kl 12.30

I Musikmagasinet Klang gör Birgitta Tollan självsvåldiga nedslag i musiklivet. Det sjätte och sista programmet fokuserar på Köpenhamn. 

Prestigebyggena det nya operahuset och Danmarks Radios nya konserthuset i Köpenhamn har skrivit in företagare och kulturministrar i musikhistorien. Trots gigantiska överdrag av budgeterna. Men finns det pengar över till själva musiken? Danmarks Radio avskedade medarbetare och nu hotas kanalen P2. Operahuset tvingas använda stora delar av sin budget till att driva det gigantiska huset.

- Vi skulle hellre vara utan husen om vi fick möjlighet att förverkliga våra konstnärliga ambitioner, säger violinisten Alexander Øllgaard, som spelar i operaorkestern Det Kongelige Kapel, i Kroger Kvartetten och i Trio Aristos.

I programmet medverkar även saxofonisten och komponisten Lotte Anker, soloflöjtisten Kristina Ersson, tidigare konsertpianisten - numera Tivolis musikchef Nikolaj Koppel och kulturjournalisten Lotte Bichell från Berlingske Tidende. För manus och produktion står Birgitta Tollan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".