Fördjupning och underhållning drar lyssnare till P1

Det är många som lyssnar på Sveriges Radio P1. Det befäster den senaste Sifo-undersökningen. På lördagsförmiddagar ökar dessutom antalet lyssnare då program som Konflikt, Spanarna och Medierna sänds.

Det är många som lyssnar på Sveriges Radio P1. Det befäster den senaste Sifo-undersökningen. På lördagsförmiddagar ökar dessutom antalet lyssnare då program som Konflikt, Spanarna och Medierna sänds.

Cecilia Bodström, kanalansvarig för P1. Är det Spanarna som drar till sig lyssnare på lördagsförmiddagarna?.

– Spanarna är viktiga förstås, men jag är övertygad om att Konflikt och Medierna också lockar lyssnare. Jag tror att det är just blandningen av utrikespolitik, trender, nyheter, skratt och allvar som lockar många lyssnare

Och hur ser lördagsförmiddagarna ut under sommaren?

– Klockan 9.05 sänds på Spaning efter Europa, där Kjell-Albin Abrahamson går på jakt efter den europeiska identiteten. Sen fortsätter vår mycket älskade serie Allvarligt talat med Kristina Lugn.
– Spanarna tar sommaruppehåll, men i stället sänds Dokumentären, i sommar sänder vi delar av en av våra mest välkända dokumentärmakare Bosse Lindquists produktion. Och sen följer som vanligt Medierna.

Konflikt lördagar 9.03
Konflikt är Sveriges Radios fördjupande utrikesmagasin som rör sig i gränslandet mellan kultur och politik och som knyter ihop internationell debatt med den svenska vardagen.

Spanarna lördagar 10.03
En panel med tre ovanligt skarpsynta personligheter tolkar tidens tecken och målar upp sina visioner av vår framtid.

Medierna lördagar 11.03
Programmet skildrar och granskar det som sker i medierna i vid bemärkelse, allt från tv-trender till hotad yttrandefrihet och nya medier på nätet. Det bygger på aktuella händelser och består av raka reportage samt intervjuer som tar lyssnaren bakom kulisserna på medieredaktionerna.

Fakta Sifoundersökningen om P1
En genomsnittlig dag lyssnar 11,3 procent på P1 av befolkningen (9-79 år), drygt 880 000 lyssnare. I Stockholm är P1 den näst största radiokanalen efter SR Radio Stockholm.
En vanlig lördagsmorgon mellan kl 9 och 12 ökar antalet lyssnare sedan förra året och har nu 4,9 procent, drygt 380 000 personer

För mer information
Cecilia Bodström, kanalansvarig P1  08-784 50 54
Malte Lind, chef Omvärld och publikanalys 08-784 16 56

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".