SR tillsätter den första ämneskorrespondenten

Sveriges Radio stärker den ekonomiska bevakningen med en ny korrespondent. Staffan Sonning blir Sveriges Radios första ämneskorrespondent. Han ska bevaka nationell och internationell ekonomi med fokus på den pågående finanskrisen.

– Sveriges Radio ska vara ledande när det gäller bevakningen av den globala ekonomin och den finansiella kris som nu råder. Vår ambition som ny ledning har därför varit att satsa extra för att stärka vår bevakning, säger Cilla Benkö, Sveriges Radios vice vd.

Sveriges Radios har redan Skandinaviens största nät av utrikeskorrespondenter. Den nya ekonomikorrespondenten ska arbeta nära SR:s utrikesorganisation, ekonomireportrar, Ekot och de lokala kanalerna.  

- Det är oerhört kul att vi får en så kompetent kraft som Staffan Sonning på den här posten, säger Björn Löfdahl, programdirektör.

- Det gör att vi garanterat kan ta en ledande position på det här området. Staffans mångåriga erfarenhet som korrespondent och den tunga kunskapen om ekonomi på både det globala och lokala planet, gör honom perfekt för det här jobbet. Det handlar ju också om att knyta ihop det globala med det lokala, säger Björn Löfdahl. 

- Jag har alltid varit stolt över att Sveriges Radio, i alla lägen, försvarar utrikesbevakningen som en hörnsten i public service-uppdraget. Det här uppdraget är ett drömjobb för varje journalist, säger Staffan Sonning.

Staffan Sonning
Staffan Sonning är för närvarande chefsstrateg på Sveriges Radio. Han är utbildad i bland annat företags- och nationalekonomi vid Umeå och Stockholms universitet. Bland tidigare anställningar kan nämnas att Sonning varit chef för Ekonomiekot, nyhetschef på SVT Aktuellt, Asienkorrespondent för SR och redaktionschef för Ekot. Sonning är också ofta anlitad som utbildare och föreläsare i mediefrågor, på journalistutbildningar och medierelaterade biståndsprojekt.

Pressbilder
Staffan Sonning
Foto: Stina Gullander/SR
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/566407_2000_1334.jpg
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/566406_1334_2000.jpg

Mer information
Staffan Sonning 0730-567101
Björn Löfdahl, programdirektör 08-784 50 19
Bengt Arwén, presschef 08-784 17 59

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".