P2 toppar sitt lyssnande på söndagar

Sveriges Radio P2 har sina högsta lyssnarsiffror på söndagsförmiddagar mellan kl 9 och 12. Det visar den senaste lyssnarundersökningen från Sifo. På den tiden sänds program som Alltid på en söndag och Klingan.

Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig för P2. Vad är det som är så bra med de programmen?

- Både Klingan och Alltid på en Söndag har programledare som sticker ut, som  blir personliga med publiken och som gör personliga val som lyssnarna gillar. Vassilis Bolonassos behandlar varje lyssnare som sin personliga vän och Lennart Wretlind vinner lyssnare på att han väljer musik framför genre, att det viktigaste är hur musiken låter.

Vassilis Bolonassos, programledare för Alltid på en söndag. P2 har flest lyssnare på söndagsförmiddagar då bl.a du sänder. Vad är det som tilltalar så många med ditt program, tror du?

– Den tidiga musiken inte är bunden till någon dåtid, den har ett tilltal som gäller nutid och framtid. Och glädjande nog också söndagstid, säger Vassilis Bolonassos.

– Programmet har inte bara lyssnare i Sverige, utan jag får också brev från lyssnare runt om i världen. Många av dem förstår inte svenska, men de älskar musiken.

Alltid på en söndag! Söndagar kl. 9.04-11.00
Programledare: Vassilis Bolonassos
Alltid på en Söndag är P2s särskilda program för  tidig musik, där målet är att det förflutna ska bli levande och rörligt. Det är tidig musik, musik före sin tid och musik som lever och utvecklas även nu. Alltid på en Söndag produceras och presenteras på ett personligt sätt av Vassilis Bolonassos.

Klingan Söndagar kl 11-12 i P2
Programledare: Lennart Wretling
I Klingan hör du varje vecka nya plattor varvat med reportage och intervjuer. Det rör sig ofta om hybridmusik som bottnar i flera traditioner, musikaliska byrackor, musik från kulturella korsvägar, musikaliska experiment i mötet mellan genrer - infallsvinklarna kan bli många. Världsmusiken, world music, ges stort utrymme i programmet.

Fakta Sifo om P2
En genomsnittlig dag lyssnar 1,4 procent av befolkningen (9-79 år) på P2, ca 110 000 personer.
En genomsnittlig söndag kl 9-12 lyssnar 0,9 % av befolkningen på P2.

Mer information:
Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2   08-784 48 67
Malte Lind, chef Omvärld och publikanalys 08-784 16 56

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".