Johan Prane

Johan Prane - Sveriges Radios nya Londonkorrespondent

Johan Prane har blivit utsedd till Sveriges Radios nya Londonkorrespondent och börjar sin tjänst den 1 september. Han har arbetat drygt 20 år på Ekoredaktionen, varav de senaste 12 åren i Ekots ekonomigrupp, både som reporter och gruppchef. Han har tidigare arbetat på Radio Stockholm och vid SVT Norrbotten.

- För mig som i flera år jobbat med ekonomijournalistik känns det som en stor utmaning att på plats få bevaka  Storbritannien just nu. Den ekonomiska krisen slog till tidigt och hårt mot ett land där hjulen snurrade med blixtens hastighet för bara ett par år sedan. Hur det här påverkar näringsliv, arbetsmarknad och inte minst människors vardagsliv finns det mycket att rapportera om, säger Johan Prane.

- Den här gången har vi medvetet sökt efter en korrespondent med goda kunskaper i ekonomi, eftersom den pågående krisen ser ut att hålla i sig under lång tid ännu, säger Ekots utrikeschef Christina Gustafsson.

Men för Johan Pranes del finns det också mycket annat att bevaka
- I ett land med 60 miljoner invånare som trängs på en begränsad yta finns det också många andra historier att berätta, allt från enskilda människoöden, sport, kultur till storpolitik och rädslan för nya terrordåd. Och sen ser jag fram emot att få skildra vad som händer på den andra ön inom bevakningsområdet. Republiken Irland har på kort tid gått från tigerekonomi till att mer likna ett konkursbo, konstaterar Johan Prane.

Pressbild
Johan Prane
Fotograf: Johan Ljungström/SR
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/561468_1333_2000.jpg 
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/561467_2000_1333.jpg

Mer information
Christina Gustafsson, Ekots utrikeschef 08-784 70 90
Johan Prane 08-784 70 46
Bengt Arwén, presschef 08-784 17 59

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista