P4 Dokumentär: Om en tillfällig flytt från familjen

P4 söndag 24 maj kl.22.05

Kerstin Svensson är 40 plus, har barn och man och bor i Eskilstuna. Då gör hon plötsligt det som många i hennes omgivning tycker är vansinne. Hon packar en väska och flyttar. Men inte för evigt utan för tre månader. I en liten stuga i Dalarna bor hon med sin dator, sina skidor och sig själv.
Hennes mamma tycker hon genast ska flytta tillbaka hem, väninnorna anser att hon sviker. Men Kerstin har gjort sitt val. Nu ska hon bara åka skidor, lära sig stå ut med sin rädsla för mörker och njuta av ensamheten.

- Mitt beslut väckte negativa känslor hos min omgivning men också positiva, berättar Kerstin Svensson.

-  Någon frågade om jag hade en 40-årskris eller om jag skulle separera. Andra uttryckte stark längtan att göra samma sak. Att våga ta steget och förverkliga något som man vill göra mitt i livet kändes nödvändigt, säger Kerstin Svensson som också gjort radioprogrammet.

P4 Dokumentär är nu inne på sitt andra år. Programmen produceras främst av reportrar från Sveriges Radios 25 lokala kanaler.

Tjuvlyssna på programmet här: http://sverigesradio.se/webbradio/?type=db&Id=1737971&BroadcastDate=&IsBlock=0

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".