P2:s tonsättare och artist 2009 presenteras på fredag

Sedan sopranen Ida Falk Winland utsågs till P2:s artist har hon gått från relativt okänd talang till operastjärna. På fredag tillkännages vilka som får den prestigefulla utnämningen 2009. Mitt i musikens veckomagasin direktsänder från studio 5 i Radiohuset i Stockholm.

Sveriges Radio P2 har det stolta uppdraget att främja musikalisk talang och nyskapande musik. Sedan 1990 knyter P2 till sig några av de främsta unga artisterna och tonsättarna i Sverige inom ramen för P2:s tonsättare och artist.

2007 utsågs Hanna Hartmann och Tebogo Monnakgotla till P2:s tonsättare och sopranen Ida Falk Winland till P2:s artist. Fredag 29 maj kl. 12.30 är det dags igen. Mitt i musiken sänder intervjuer och livemusik direkt från lanseringen.

Om P2:s tonsättare och artist
Satsningen ger några utvalda talanger möjlighet att koncentrera sig på sitt skapande och under konstnärlig frihet fördjupa sitt musicerande tillsammans med P2:s erfarna musikproducenter.

Genom satsningen får radiolyssnare och konsertbesökare ta del av nya beställningsverk och välkänd repertoar – både tillsammans med olika kammarensembler och Sveriges Radios Symfoniorkester. P2:s tonsättare och artist engageras för uppdrag under en tvåårsperiod.

För vidare information, vänligen kontakta:
Viveca Bladh, producent Mitt i musiken
viveca.bladh@sr.se
0709 960337

Maria Lekteus, pressinformatör P2
maria.lekteus@sr.se
08 784 7231 / 0732 314556

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista