P4 Granskar: Gunnar Gramnes bakom nyheterna

P4 söndag 31 maj kl 13.03

Den kraftiga utvidgningen av EU öppnade mängder med nya dörrar för internationella brottsligor. Det födde ett helt nytt trasproletariat. De flickor som finns på botten av brottssyndikaten. När ligaledarna sitter trygga är det flickorna som åker fast när polisen slår till. Då måste myndigheterna ta hand om dessa unga, ofta misshandlade, utblottade flickor.

- Det finns det idag inte resurser till, anser en av de poliser som jobbar med brottsligheten inom EU och han är inte främmande för kravet på ett europeiskt FBI som många politiker nu reser.

Om en vecka är det val till EU-parlamentet. Vad innebär det att INTE vara medlem i det ständigt växande EU? Vi har varit i Norge och mött en av de mest inflytelserika ekonomiska journalisterna som tycker att Norge bara har skyldigheter och inga rättigheter gentemot EU. Norges vice utrikesminister håller dock inte alls med. Hon tycker Norge har alla fördelar av EU, men inga nackdelar.

Vad betyder lilla Sverige bland 27 medlemsstater i EU? Hör moderaten Gunnar Hökmark beskriva hur svenskarna jobbar politiskt i EU.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista